yleinen. tutkimus. tekniikka

Käyttäjäseurantatekniikat: Kuinka ja miksi yritykset keräävät henkilötietoja

Luuletko sinua tarkkailevan? Kun mietit vastausta, muistamme, että käytännössä kaikkia Internetissä tekemiäsi toimia seurataan passiivisesti. Keskimääräinen verkkosivu jakaa tietoja kymmenien kehittäjien kanssa. Sama voidaan sanoa monista mobiilisovelluksista. Jotkut heistä jopa keräävät luottamuksellisia tietoja, kuten sijaintisi ja tiedot soitetuista puheluista. Eri yritykset ja jopa tapahtumien järjestäjät käyttävät Bluetoothia ja WiFi: tä seuraamaan lähellä olevia ihmisiä. Jälleenmyyjät ovat turvautuneet kasvojentunnistustekniikoiden käyttäjien tunnistamiseen ja henkilökohtaisten tarjoustarjousten tekemiseen. Lisäksi yksityisten yritysten edustajat voivat jakaa saadut tiedot lainvalvontaviranomaisten kanssa.

Kiinassa kehitetty TikTok-sovellus, jonka hallitus on vastuussa omien kansalaistensa kokonaisvalvonnasta

Sisältö

  • 1 Ilmaista juustoa tapahtuu vain hiirenloussa
  • 2 Kuinka ymmärtää, että tietoja kerätään ilman varoitusta?
  • 3 Hallinnan illuusio
  • 4 Kuinka pitää tiedot luottamuksellisina?

Ilmaista juustoa tapahtuu vain hiirenloussa

Nykyään monet kiinnittävät huomiota uutisista aiheestasosiaalisten verkostojen, pankkien ja muiden verkkoalustojen käyttäjien henkilötietojen vuotaminen. Entä mobiilisovellukset? Huolimatta siitä, että heidän pyyntönsä eivät aina riko luottamuksellisuutta tavalla tai toisella, niiden käyttöön liittyy riski. Tosiasia, että sovellukset vaativat usein pääsyä kaikenlaisiin tietoihin mobiililaitteilla. Jos haluat lähettää valokuvia Facebookiin, sovelluksen on käytettävä valokuvakirjastoa. Jos tarvitset reaaliaikaisia ​​liikennepäivityksiä, sovellus pyytää pääsyä sijaintisi. Puhe tekstiksi -ohjelmat pyytävät pääsyä mikrofoniin. Mutta tämä ei tarkoita, että he käyttävät pääsyä kuuntelemaan keskusteluitasi (vaikka Facebook-sovellus teki juuri sen). Jotkin sovellukset haluavat kuitenkin käyttää muita mobiililaitteiden ominaisuuksia, joilla ei ole mitään tekemistä itse sovelluksen toiminnan kanssa. Tämä koskee pyyntöjä käyttää kameran salamalaitteita ja sijaintitietoja. Saadut tiedot myydään sitten mainosverkostoille.

Apulaisprofessori, Koillisen tietotekniikan laitosDavid Choffnes uskoo, että ansaitseminen on melkein aina syy tietojen keräämiseen. Kehittäjiä kiinnostaa käyttäjien henkilötiedot, koska tietojen myynti muille yrityksille ja mainostajille on kannattavaa. Siksi, vaikka ladattu sovellus olisi ”ilmainen”, käyttäjät maksavat siitä usein luottamuksellisilla tiedoilla. Henkilötietojen turvallisuus huolestuttaa nykyään monia tutkijoita. Joten, Stanford Law Schoolin Internet- ja yhteiskuntakeskus uskoo, että on olemassa koko ekosysteemi, joka perustuu siihen, kuinka saada mahdollisimman paljon tietoa käyttäjien puhelimista. Hyvä uutinen on, että sovellusten tulee nyt pyytää ja saada lupa käyttää tiettyjä laitteen ominaisuuksia. Heillä ei ole oletusoikeutta. Siksi, kun asennat sovelluksen ensimmäistä kertaa, esiin tulee pieni ikkuna, joka pyytää pääsyä kameraan, sijainti- tai osoitekirjaan. Käyttäjät voivat myös hallita sovelluksen pääsyä henkilökohtaisiin tietoihin sallimalla sen seurata sijaintiasi vain sovellusta käytettäessä. Ponnahdusikkuna osoittaa yleensä myös syyt, miksi sovellus pyytää pääsyä. Tämä ei kuitenkaan estä joitain yrityksiä rikkomasta tietosuojakäytäntöä.

Haluatko aina olla ajan tasalla tieteen ja korkean teknologian uutisten kanssa? Tilaa kanavasi Yandex.Zenissä

Valitettavasti tänään ei pitäisi luottaa kehittäjien ja yritysjohtajien eheyteen

Joten Applen ja Googlen kritiikin ansiostajoka aiemmin salli tiedonvuodot, ryhdyttiin toimiin luvattoman pääsyn estämiseksi laitteen toimintoihin ja jotta käyttäjät voivat paremmin tiedottaa siitä, mihin tietoihin asennetut sovellukset pääsevät. BuzzFeed News -lehden mukaan jotkut sovellukset pyytävät sijaintioikeutta tarjotakseen käyttäjille parempia, henkilökohtaisia ​​tietoja. Samalla mainitsematta, että he myyvät tietoja tai käyttävät sitä mainosten kohdistamiseen. Äskettäin New York Timesin toimittajat havaitsivat, että yksi suosituista sovelluksista lähetti käyttäjän sijaintitiedot 40 eri yritykselle, kun taas käyttäjät uskoivat, että heidän sijaintiaan seurataan vain sääennusteiden saamiseksi.

Katso myös: 419 miljoonaa tietuetta Facebook-tietokannasta löytyy julkisesti

Vaikka käyttäjien pitäisi ollatietoinen siitä, että sovellukset keräävät henkilötietoja, ”tietosuojakäytännön” kuvaus voi olla pitkä, epämääräinen ja vaikea ymmärtää. Joten joidenkin sovellusten tietosuojakäytäntöä koskevissa huomautuksissa voidaan sanoa, että tietosi voidaan siirtää tytäryhtiöille, mikä tarkoittaa itse asiassa, että ne siirretään mainostajille ja / tai analyyttisiin virastoihin.

Kuinka ymmärtää, että tietoja kerätään ilman varoitusta?

Ilmaiset sovellukset ladataan yleensäjäljittäjät - loppujen lopuksi kehittäjien on jotenkin ansaittava rahaa. Samanaikaisesti käyttäjien ei pitäisi luottaa siihen, että tällaiset sovellukset eivät kerää tietojaan.

seuraaja - analysointijärjestelmä mobiilisovellukselle, jolla on mahdollisuus seurata asennusten lähdettä.

Faceapp vakuuttaa käyttäjille, että se ei toimita tietoja Venäjän federaation hallitukselle

Tutkimuksen tuloksetKansainvälisen tietotekniikkainstituutin työntekijät osoittivat, että maksetut sovellusversiot ovat usein samoja jäljittäjiä kuin ilmaiset kollegansa. Tutkijoiden mielestä olemme siirtymässä aikakauteen, jolloin et voi olla varma, että jos maksat sovelluksesta, se ei pääse henkilötietoihin. Pelit pidetään usein yhtenä invasiivisimmista sovelluksista, puhumattakaan siitä, että ne on usein suunniteltu tai erityisesti suunniteltu lapsille, joita olisi suojattava erityisesti lapsille tarkoitettujen yksityisyydensuojalakien mukaisesti. Asiantuntijat neuvovat sinua tutkimaan huolellisesti pelisovellusten resoluutiota ennen asennusta.

Ennen kuin lataat sovelluksia, jotkapyytävät pääsyä toimintoihin, joilla ei ole mitään tekemistä palvelun kanssa, tutkijat neuvottelevat ajattelemaan kahdesti. Vielä on kuitenkin parempi, jos päätät oppia suoraan kehittäjästä. Joten, jos et halua Kiinan hallitukselle mahdollisesti pääsyä tietoihisi, sinun on kiinnostavaa tietää, että TikTok kuuluu kiinalaiseen yritykseen. TikTokin edustajat väittävät, että yritys ei tallenna käyttäjätietoja Kiinassa eikä jaa näitä tietoja hallituksen kanssa. Myös FaceApp-sovellus sijaitsee Venäjällä, mutta sen kehittäjät sanoivat, että he eivät tallenna käyttäjätietoja maassa. Vkontakten edustajat puolestaan ​​vakuuttavat yleisölle, etteivät ne anna käyttäjien henkilötietoja lainvalvontaviranomaisille, mutta sosiaalisen verkoston viesteistä johtuvien rikosasioiden määrä osoittaa päinvastaista. Joten sinun on päätettävä, luottaako tällaisiin yrityksiin.

Kiinnitätkö huomiota mihintiedot vaativatko mobiilisovellukset pääsyä? Jaa mielipiteesi Telegram-chat-osallistujien kanssa ja saa samalla selville, mitä sovelluksia Hi-News.ru-lukijat käyttävät.

Tutkijat suosittelevat myös määräajoin.Tarkista puhelimesi asetuksista, millä sovelluksilla on pääsy henkilökohtaisiin tietoihin. Äskettäin Apple ja Android-laitteet ovat alkaneet kertoa käyttäjille, mitkä sovelluksen ominaisuudet pyytävät pääsyä, onko se myönnetty ja voidaanko heidän päätöksensä muuttaa.

Hallinnan illuusio

Niistä asiantuntijoista, jotka opiskelevatHenkilötietojen keräämisen yhteydessä uskotaan laajalti, että henkilötietoihin pääsyhakemusten pyytäminen on vain harha hallintoon. Usein sovellukset löytävät muita tapoja saada etsimäänsä tietoa, mukaan lukien sijaintitiedot. He voivat käyttää myös tietoja, jotka eivät vaadi lupaa, kuten yksilöllisiä laitetunnisteita, joiden avulla sovellukset voivat kerätä tietoja siitä, kuinka ja milloin niitä käytetään. Saatu tieto menee sitten mainostajille, jolloin he voivat parantaa tuotteitaan ja lisätä myyntiä. Mutta miten muuten he käyttävät henkilötietoja?

Olet varmasti kuullut tarinoita hakkeroinnista jahenkilötietojen käyttö. Äskettäin Facebook ja Twitter ilmoittivat, että satojen käyttäjien henkilötiedot olivat julkisia. Syynä oli vaatimus, että joillekin Google Play -kaupasta ladattuille Android-sovelluksille on annettava tilitiedot. Yritykset saivat tietoturvapalveluraportin, jonka mukaan One Audience -niminen ohjelmistokehityspaketti tarjoaa kolmansien osapuolien kehittäjille pääsyn henkilötietoihin, kuten sähköpostiosoitteisiin, käyttäjänimiin ja jopa uusimpiin tweetteihin. On mahdollista, että joku voi saada hallintaan jonkun toisen Twitter-tilin, mutta tähän mennessä ei ole todisteita siitä.

Pelisovellukset ovat eräitä aggressiivisimpia yksityisyyden suhteen.

Sovellusten soittaminen läpinäkyväksi on myös vaikeaaFacebook ja Snapchat, koska suuri määrä käyttäjiä valittaa säännöllisesti yksityisyyden loukkauksista. Surullisinta on kuitenkin se, että emme voi tehdä asialle mitään. Sovellus boikotoidaan vain, jos et pidä siitä tai kieltäydyt käyttämästä joitain sosiaalisia verkostoja. Tässä tapauksessa todennäköisesti tulevaisuudessa henkilötietojen luottamuksellisuusongelmasta tulee paljon vakavampi.

Kuinka pitää tiedot luottamuksellisina?

Mielestäni kukaan ei kiistä mitä ihmisiäon oltava oikeus tietää, mitä tietoja heistä kerätään ja mitä he tekevät sen kanssa. Tilannetta, jossa yksityiset yritykset käsittelevät käyttäjien henkilötietoja ilman heidän tietoista suostumustaan, ei yksinkertaisesti voida hyväksyä. Siitä huolimatta melkein joka päivä näemme, että yritykset eivät aio säännellä työtä käyttäjätiedoilla, koska niiden taustalla on pääasiassa halu saada voittoa. Lisäksi monet yritykset menevät vielä pidemmälle: kun käyttäjät antavat luvan käyttää henkilötietoja, sovellukset veloittavat lisämaksun tai heikentävät palvelun laatua. Siksi heidän olisi pidettävä vastuussa luottamuksellisten tietojen väärinkäytöstä.

Tutkijat uskovat sen suojaamiseksihenkilötietojen on vaadittava parempien tietosuojalakien käyttöönottoa ja niiden täytäntöönpanoa. Vaikka tietosuojakäytäntö on puutteellinen, mobiilisovellusten lataaminen ilman sitä voi olla yksinkertaisesti vaarallista. Tietysti paras tapa välttää tietojenkäsittelyä kolmansien osapuolten sovellusten kautta on, ettei ladata niitä ollenkaan. Viime kädessä jokaisen on tänään päätettävä itse, onko sovelluksen asentaminen sen arvoinen, mitä se vie.

Facebook -ilmoitus EU: lle! Sinun täytyy kirjautua sisään nähdäksesi ja julkaistaksesi FB -kommentteja!